Læs hvad pressen skriver
Dickie Lee Erwin og Stanley Samuelsen

Af Birgir Kruse.                                           4. september 2010.


Midt i august fik jeg en mail fra en i Vági (på Suderoy) , om at en amerikaner skulle have koncert i bygden. Jeg tjekkede det link som fulgte med mailen og svarede herefter:

Denne mand er alt for god til Vági!

 

Nu har jeg hørt ham live sammen med Stanley Samuelsen. De spillede i Irish Pub i Tórshavn, og når jeg siger sammen, så mener jeg virkelig sammen, Sammenspillet var så tæt og velklingende at man skulle tro de var barndomsvenner.

 

For fulde huse rullede de sig ud med sange af Dickie lee Erwin og enkelte klassikere indimellem. Uanset, hvilken sang det var, så lød Stanleys guitarspil som et helt orkester, plus Chet Atkins, mind You!

En førnøjelse at høre velarrangeret følge- og mellemspil. Der var fingerpicking bluegrass som sad vi på The Station Inn i Nashville, og så en klassiker af Lefty Frizzell, en af Carter familien fra 20’erne og så igen Americana stilen med Dickie lee Erwin fra Austin Texas.

 

En hel sangbog af Americana bølgen. Alle sangene med kor og nogle også med smittende fællessange. Der var sangen om ham som ønskede sig et nyt stort tv, Big Screen Color TV. Spontan fællessang. Pragtfuldt, og så en sang om bondelivet i Texas og længselen efter Californien.

 

Lidt af Robbie Fulks og Robert Earl Keane fornemmede man i Dickie Lee’s sange og det er ikke underligt da der er tale om Americana. Fantastisk at høre så mange og så gode sange, som jeg slet ikke kendte før.

 

Og så er der Stanley. Et helt enmandsorkester. Var amerikaneren uventet god, så var jeg helt paf af Stanley. – Han ejer showet, sagde min sidemand om Stanley. Ja, jeg er enig. Stanley tronede frem i nye klæder, eller i hvert fald  anderledes end jeg har hørt ham før. En sand musiker. Fra Silly Boys i Fuglefjord, til Janus Djurhuus og Trio Acoustica, og nu – Americana med Dickie lee Erwin.

 

Så I kan glæde jer i Vági. Stanley og Amerikaneren, som bor så langt fra havet som det er muligt, er taget ombord på Smyril og sejler sydover. God koncert til jer alle!.

Stanley Samuelsen & Dickie Lee Erwin Concert tour Faroe Islands and Denmark 2010 September.
Anmeldelse af Stanleys CD "Tidin rennur"
Anmeldelse af Scott i N.Y. The Armchair Critic
Anmeldelse i RootsZone
Stanley modtager fornem kunstpris

Mediehusets kunstpris -  Listavirðisløn Miðlahúsins 2008

STANLEY SAMUELSEN

Mediehusets kunstpris bliver den 29. juli 2008 givet til komponisten og sangeren Stanley Samuelsen, som tak og anerkendelse for hans smukke melodier og hans betagende og særlige præsentation af egne melodier. Stanleys melodier og fremførsler er folkemusik på meget højt internationalt niveau. Hans melodier har beriget os og berører færingens hjerterødder, hvorfor alle, både unge og ældre, synes meget godt om ham. Flere af hans sange er blevet folkeeje, som bliver sunget når folk kommer sammen til almene så vel som til private sammenkomster og hans cd’er findes i næsten hvert et hus.

Med sine velkendte og vellidte melodier har Stanley Samuelsen taget ældre færøske digte, efter bl.a J.H.O. Djurhuus, Jóannis Patursson og H.A. Djurhuus, frem i  lyset. Stanley Samuelsen har med dygtig hånd også sat musik til yngre digtere og således udbredt kendskabet til disse.

Udover at være en begavet komponist og sanger tæller Stanley blandt  de allerbedste guitarister som det er en sand glæde at lytte til. Stanleys vidunderlige musik har stor kulturel betydning og således også stor betydning for den færøske identitet.


Færøerne hædrer kunstnere med nystiftet pris.

På Færøernes nationaldag, Sankt Olavs dag 2008, blev en ny kunstnerpris uddelt for første gang. Det er Mediehuset som sammen med Nordens Hus, Klaksvik kommune, Fuglefjord kommune, Havsbrún (fiskeindustrivirksomhed) og Nordøernes Sparekasse uddeler hædersprisen.

I pressemeddelelsen skriver  Mediehuset blandt andet:

Kunst har som bekendt stor betydning for trivsel, velfærd og identitet. Hertil kommer, at kunst og kultur også har økonomisk betydning og betydning for den Færøernes omdømme ude i verden. I en globaliseret verden har konkurrenceidentitet stor betydning og i denne sammenhæng har kunst og kunstnere en voksende andel. Kunstnere skaber store kulturelle værdier og enhver kultiveret nation viser kunstnere respekt og bør give dem gode arbejdsbetingelsen.

Land og kommuner støtter kultur og kunst med offentlige midler fra lagtingsfinansloven og  kommunale budgetter. Dette er en officiel anerkendelse af den betydning, som kultur og kunst har for nationen. De seneste år har også private virksomheder støttet kunst og kunstnerisk virksomhed og denne positive tendens er voksende.


Mediehuset dækker både avis, radio og internetportal, føler det som sin pligt at støtte færøsk kunst og at hædre færøske kunstnere. Vi har derfor taget initiativet til en ny hæderspris for kunstnere og vi gør dette i første omgang sammen med Nordens Hus, Kláksvík og Fuglefjord kommune, Havsbrún, og Nordøernes Sparekasse. Hædersprisen kaldes Mediehusets Kunstpris og er på 100.000 kr.

Mediehusets kunstpris bliver hvert år på Skt. Olaidagen givet til en eller flere kunstnere eller grupper som vi vurderer har speciel stor betydning for færinger og for færøsk identitet. Det seneste bliver understreget ved at prisen bliver givet Olaidagen efter Lagtingets åbning og ved at prisoverrækkelsen foregår ved statuen af Nólsoyar Páll, en historisk person, som har stor symbolsk betydning for det færøske folk. Det bliver  i 2008 to skabende og udøvende musikere, som får hæderen. Stanley Samuelsen og Hanus G. Johansen

Hanus G Johansen og Stanley Samuelsen modtager kunstpris på 100.000 kr.
Om Lena Anderssen

Lena - varm stemme fra de nordlige breddegrader

Læs hvad bladet Gaffa mere skriver om Lena

"Rørandi, erligt og inniligt"

se artikel fra  færøsk avis
Koncertomtale 25. April 2008
Stanley og Astrid bjergtog ung som ældre

Koncert
Jan Müller

En af vores folkekæreste musikere, Stanley Samuelsen, har igen betaget sine hjemlige færøske frænder. Torsdag aften bjergtog han sammen med datteren Astrid de ca 50 fremmødte som havde fundet vejen til Mediehuset for at høre ham spille og synge.
Stemningen var fantastisk da denne trubadur af en sanger og guitarvirtous bjergtog ung som ældre..
Stanley som med jævne mellemrum finder hjem til klippeøerne med sin guitar, havde denne gang sin datter Astrid, som for første gang optrådte til en offentlig koncert.
Astrid sang George Harrison og Silvio Rodriguez, som også kaldes Cubas Bob Dylan. Stanleyfremførte nogle af sine kendte sange men også enkelte nye, som snart udkommer på hans tredje cd.
De skal begge spille koncert igen i aften og i morgen aften. I aften går turen til hjembygden Fuglefjord hvor de spiller i Biblioteket kl 20, og lørdag bliver det Vágsfolk og ikke mindst Midvágsfolk som kan høre den følsomme og bjegtagende sanger og guitarist.
Koncerten i Midvág er kl 20.
FOTO tekst: Mellem Stanleys mange beundrere var også Jóannis Eidesgaard, lagmanden, som her ses sammen med Stanley og Astrid.
Mellem Stanleys mange beundrere var også Jóannis Eidesgaard, lagmanden, som her ses sammen med Stanley og Astrid.
På Færøerne april 2008
Stanley og datteren Astrid i Mediehuset.
Stanley og Astrid spiller og synger torsdag aften. Fuldt hus er der altid når Stanley har koncert i mediehuset.

KONCERT
Pressemeddelelse
I aften når der  er  koncert i Mediehuset i Tórshavn, kan vi endnu engang høre Stanley Samuelsen spille og synge. Denne gang sammen med sin datter  Astrid, som vil spille guitar og synge sammen  med sin far. Der vil være både nye og kendte sange på programmet.
Det bliver første gang at offentligheden kan høre sange fra Stanleys kommende album som udgives senere på året.
 Særligt interessant bliver det også at høre 19 årige Astrid. Hun vil synge mest på engelsk, men også på svensk og spansk. Hun vil blandt andet synge sange af George Harrison og Silvio Rodriguez som også kaldes Cubas Bob Dylan.
Entré 70 kr.
Stanley og Astrid spiller også  i Fuglefjord bibliotek fredag  aften og i hallen i Midvág lørdag aften.
 
Bagsiden af den færøske avis Sosialurin d. 24. April 2008
om Peter Abrahamsen
Jeg fandt nedenstående om Peter Abrahamsen på nettet , Billedet er taget af MME til Peters Jubilæumskoncert 2008:

Fornuftige danskere : Peter Abrahamsen.

- er en stor kendt dansker. Dansk sanger og
pladeproducer, der har været med i mange år.

- rejser rundt som foredragsholder i det
danske land.

- har lavet en lang række glimrende plader,
med sig selv og andre musikere.

- har medvirket i et par danske film, bl. a.
Da Svante Forsvandt.

LINK til denne tekst

Peter Abrahamsens jubilæumskoncert 2008 bag PA ses Stanley Samuelsen og Joachim Ussing

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.02 | 15:59

Meget gode billeder.

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
19.01 | 01:14

Tak Henrik

...
19.01 | 01:11

Hej Merete. Tager I det op igen, så er vi friske. t 20 482 481 bh Henrk

...
19.01 | 00:41

Hej Henrik, Tak for mail for længe siden, Vi har ikke haft koncerter en længere periode. Beklager.

...
Du kan lide denne side